1. პროექტის სახელწოდება: ,, პური ჩვენი არსობისა"
2. პროექტის მთავარი იდეა ( თემა) 1-2 წინადადებით: მოსწავლეთა ყურადღების კონცეტრირება. არსებულ თემაზა პრობლემის გადაჭრის გზებზე დისაკუისია.
3. პროექტის აქტუალობა: პური აუცილებელი პროდუქტია და მნიშველოვანი მისი საკვებად გამოყენება. პროექტის საშუალებით მოსწავლეები მოსწავლეები გაეცნობიან ხორბლის სახდასხვა სახეობებს.
4. პროექტის მიზნები: მოსწავლეებში ხორბლის კულტურის მიმართ ცოდნის ამაღლება და ინტერესის გაღვივება. მიღებული ცოდნის პრეზენტაცია. თანამშრომლობის უნარ-ჩვევების განვითარება.
5. მონაწილეთა ასაკი: 9-10წელი
6. ვადები / ხანგრძლივობა: 2018-2019 სასწავლო წელი
7. მოსალოდნელი შდეგები/ პროდუქტები, რაც შიძლება შიქმნას: მოსწავლეებს ხორბლის მიმართ გაუღვივდათ ინტერესი. მოიძიებენ ინფორმაციებს ხორბლის სვადასხვა სახეობებზე და მოხდენენ პრეზენტაციას.
8. პროექტისთვის საჭიროპ ძირითადი რესურსები: წიგნები, კომპიუტერი, თაბახის ფურცლები , კალამი.
9. პროექტის მსვლელობა ( ძირითადი აქტივობები):
- შევარჩიეთ სათაური ,,პური ჩვენი არსობისა."
- კლასი დაიყო 4 ჯგუფად. თითოეულ ჯგუფს დაევალა სხვადასხვა დავალება.
- ილუსტრაციების შექმნა აღნიშნულ თემაზე. ( დახატონ გუთანი, ხორბალი, თონე, შოთისა და ქვის პურები)
- პირველ ჯგუფს ინფარმაცია უნდა მოეძია ხორბალის სახეობაზე ,,ახალციხის შავფხა".
- მეორე ჯგუფი ,, დიკა" და ,, თავთუხი".
- მესამე ჯგუფს ,, დოლი", ზანდური"
- მეოთხე ჯგუფი ,, იფქლი"
- ჯგუფების მიერ პრეზენტაციების წარმოდგენა პროგრამით ,,powerpoint" - ში
10 . საგნებთან/ საგნობრივ ჯგუფებთან/ეროვნულ სასწავლო გეგმასთან კავშირი: ქართული ენა, ბუნებუსმეტყველება, ხელოვნება.
11. პროექტის ხელმძღვანელი: ნინო ღვინიაშვილი
12. ხელმძღვანელის ელ. ფოსტა: gviniashvilin4@gmail.com
13. პროექტის ვებგვერდი/ბლოგი:ninogviniashvili.blogspot.com
No comments:
Post a Comment