პროექტებიო და ღონისძიებები



1.  პროექტის სახელწოდება: ,, პური  ჩვენი არსობისა"

2.  პროექტის მთავარი იდეა ( თემა) 1-2 წინადადებით: მოსწავლეთა ყურადღების  კონცეტრირება. არსებულ თემაზა პრობლემის გადაჭრის გზებზე დისაკუისია.

3.  პროექტის აქტუალობა: პური აუცილებელი პროდუქტია და მნიშველოვანი მისი საკვებად გამოყენება. პროექტის საშუალებით მოსწავლეები  მოსწავლეები გაეცნობიან ხორბლის სახდასხვა სახეობებს.

4.  პროექტის მიზნები: მოსწავლეებში  ხორბლის კულტურის მიმართ ცოდნის  ამაღლება და  ინტერესის გაღვივება. მიღებული ცოდნის პრეზენტაცია. თანამშრომლობის უნარ-ჩვევების განვითარება.

5მონაწილეთა ასაკი: 9-10წელი

6.  ვადები / ხანგრძლივობა: 2018-2019 სასწავლო წელი

7.  მოსალოდნელი შდეგები/ პროდუქტები, რაც შიძლება შიქმნას:  მოსწავლეებს ხორბლის მიმართ გაუღვივდათ ინტერესი. მოიძიებენ ინფორმაციებს ხორბლის სვადასხვა სახეობებზე და მოხდენენ პრეზენტაციას.

8.  პროექტისთვის საჭიროპ ძირითადი რესურსები:  წიგნები, კომპიუტერი, თაბახის ფურცლები , კალამი.


9. პროექტის მსვლელობა ( ძირითადი აქტივობები): 
  • შევარჩიეთ სათაური  ,,პური ჩვენი არსობისა."
  • კლასი დაიყო 4 ჯგუფად. თითოეულ ჯგუფს დაევალა სხვადასხვა დავალება. 
  • ილუსტრაციების შექმნა აღნიშნულ თემაზე. ( დახატონ გუთანი, ხორბალი, თონე, შოთისა და ქვის პურები)
  • პირველ ჯგუფს ინფარმაცია უნდა მოეძია ხორბალის სახეობაზე ,,ახალციხის შავფხა".
  • მეორე ჯგუფი ,, დიკა"  და ,, თავთუხი".
  • მესამე ჯგუფს  ,, დოლი",   ზანდური"
  • მეოთხე ჯგუფი  ,, იფქლი" 
  • ჯგუფების მიერ პრეზენტაციების წარმოდგენა  პროგრამით ,,powerpoint" - ში

10 . საგნებთან/ საგნობრივ ჯგუფებთან/ეროვნულ სასწავლო გეგმასთან კავშირი: ქართული ენა, ბუნებუსმეტყველება, ხელოვნება.


11.  პროექტის ხელმძღვანელი: ნინო ღვინიაშვილი

12. ხელმძღვანელის ელ. ფოსტა: gviniashvilin4@gmail.com

13. პროექტის ვებგვერდი/ბლოგი:ninogviniashvili.blogspot.com

No comments:

Post a Comment